Honden behandelingen

Per juni 2021 ben ik gestopt met het aannemen van nieuwe klanten met een hond die geplukt dient te worden.

Effileren/uitdunnen

Honden met lange vachten kunnen geëffileerd worden met een effileerschaar.  Hierdoor kan er een natuurlijk effect gerealiseerd worden. Ook is het mogelijk om vloeiende overgangen te realiseren zonder rechte lijnen. Dit zorgt voor een verzorgt uiterlijk.

Santé--(jeugdmodel)2

Het is mogelijk om volgens de ‘rasstandaard’ te knippen maar speciale wensen zijn natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast knippen wij de zogeheten ‘puppyknip’ en het ‘jeugdmodel’. Bij de puppyknip wordt de gehele vacht op één lengte geknipt of geëffileerd. Bij het jeugdmodel wordt het lijf op de gewenste lengte geschoren. De poten, kop en staart worden geëffileerd. Hierbij wordt de lengte afgestemd op de lengte van het lijf. De meeste honden worden tussen de 4 en 6 keer per jaar door ons geknipt.

Poedelvachten worden met de rechte schaar geknipt voor mooie strakke lijnen.

Scheren

Bij het scheren wordt de vacht ingekort  door middel van een tondeuse.

Knippen en scheren wordt dan meestal gecombineerd om het gewenste model te creëren, maar naast esthetische redenen kan het scheren ook praktisch zijn. Het is makkelijk te onderhouden en zorgt ervoor dat de vacht niet kan klitten. In sommige gevallen is scheren nog de enige mogelijkheid om de vacht te verzorgen. Bijvoorbeeld wanneer de vacht is vervilt. De klitten zitten dan vast aan de huid, waardoor borstelen te veel pijn bij de hond doet. Is de vacht eenmaal vervilt, dan is er geen andere mogelijkheid dan de vacht kort te scheren om de huid te kunnen laten herstellen. Een vervilte vacht trekt en beschadigd de huid.

Een vacht die niet geschikt is om te scheren, is de plukvacht. De plukvacht zal namelijk verkleuren en een zachtere structuur krijgen, waardoor plukken niet altijd meer mogelijk is.

Ontwollen 

De vacht van een hond bestaat in de meeste gevallen uit een laag zachte onderwol en een laag hardere dekharen. In de ruiperiode van een hond laten de haren van de onderwol los. Dit kan in de rest van de vacht blijven klitten of er voor zorgen dat u constant moet stofzuigen in huis. Om dit te bestrijden, kan een hond ontwold worden in de trimsalon. De loszittende haren worden dan verwijderd door middel van krachtig wassen en drogen, in combinatie met speciale borstels. Ook voor uw hond is dit prettig, omdat de huid weer goed kan ademen na deze behandeling die de vacht luchtiger maakt. Rassen met een wollige vacht zoals keeshonden, herders of poolhonden hebben hier behoefte aan. Zelf zult u ook opgelucht zijn als de hond is ontwold! Geen rondslingerende plukken meer.

Heeft u vragen of wilt u graag direct een afspraak maken? Neem dan direct contact met mij op.