Katten behandelingen


Scheren

De vacht van een kat kan ook ernstig vervuilen en er kunnen bijvoorbeeld klitten ontstaan. Trimsalon Cooper behandeld ook katten. We scheren de vacht kort en zorgen er hiermee voor dat de kat zichzelf weer lekker in zijn vacht voelt. Ook katten voelen zich namelijk een stuk prettiger na een behandeling. Katten zijn schone dieren en zullen gedragsveranderingen vertonen als de vacht niet naar wens is. Door uw kat tussen de 4 en 6 maanden te laten scheren voorkomt u een vuile huid, vacht met klitten en een humeurige viervoeter.

Bij katten houdt het scheren in dat het lijf wordt geschoren en de poten tot op zekere hoogte. Ze behouden hun warme sokken. De kop wordt niet geschoren en de staart alleen op speciaal verzoek.

OntwollenSam-(scheren)2

Ook de vacht van uw langharige kat kunt u regelmatig laten plukken en/of ontwollen. Echter is het wel zo dat de vacht niet vervilt kan zijn en/of slechts kleine klitten bevat. Bij het plukken van de vacht worden de dode onderharen eruit geplukt. Na een behandeling ziet de vacht van uw kat er direct een stuk glazender en gezonder uit. Wij adviseren om uw kat iedere drie maanden te laten ontwollen. Deze regelmaat zorgt ervoor om uw kat mooi glanzend en klitvrij te houden.

 Wilt u graag meer weten over een behandeling voor uw kat? Neem dan contact met mij op.